Ispod poklopca motora, 4,0-litreni twin-turbo V8 podešen je da proizvodi okruglih 800 KS (588 kW) i 1000 Nm okretnog momenta.
Dvije godine nakon premijere Brabusa 800 Adventure XLP-a, kamioneta G-klase s portalnim osovinama, proširenom karoserijom i jako modificiranim AMG motorom, njemački tuner je uzvratio s tamnom ‘Superblack’ varijantom.
image
Brabusov tretman G-klase uključuje Widestar bodykit s detaljima od karbonskih vlakana (rešetka, branici, ventilirani poklopac motora, bočne ispušne cijevi…). Prednje vitlo, krovni nosač s dodatnim LED diodama i rezervni kotač pune veličine postavljen na stražnjem ležaju pridonose avanturističkom duhu kamioneta. Kovani Brabus Monoblock HD naplatci od 22 inča dizajnirani su za ‘teške terenske uvjete’, a obuveni su u Pirelli Scorpion ATR gume dimenzija 325/55 R22.
image
Kao i u svakom Brabusovom Adventure XLP-u, ovjes je osvježen s prednjom i stražnjom portalnom osovinom koje je tuner sam dizajnirao, što je rezultiralo ogromnim razmakom od 488 milimetra od tla. Modul ovjesa Brabus Ride Control u potpunosti je podesiv, a većina njegovih dijelova su od brušenog aluminija.
Ispod poklopca motora, 4,0-litreni twin-turbo V8 podešen je da proizvodi okruglih 800 KS (588 kW) i 1000 Nm okretnog momenta. Ove brojke se prenose na sva četiri kotača putem automatskog mjenjača s devet stupnjeva, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,8 sekundi, dok je najveća brzina elektronički ograničena na 210 km/h, zbog koje Brabus ističe da je to jedan od najbržih kamioneta na svijetu.
image
Unutrašnjost nije zanemarena. Kabina je dobila ručni tretman ‘Brabus Masterpiece’ s potpuno crnom temom. To uključuje presvlake od fine kože na sjedalima, oplatama vrata, prostorima za noge i elementima ukrasa, u kombinaciji s obiljem detalja od karbonskih vlakana na središnjoj konzoli i crnim ukrasima po cijeloj kabini. Superblack također dobiva uzorak ‘Heritage’ koji podsjeća na 40 godina Brabusa, sa 77 grafika utisnutih na krovu i oplatama vrata.
Što se tiče cijene, Brabus 800 Adventure XLP Superblack se prodaje za ogromnih 726.259 eura (5.5 milijuna kuna), no za isporuku je potrebno čekati od 6 do 12 mjeseci.
Izvor: https://www.jutarnji.hr/autoklub/garaza/brabus-predstavio-800-xlp-superblack-jako-preradenu-g-klasu-s-cijenom-od-5-5-milijuna-kuna-15148554
Autoconnect team