Brabus se možda upušta u novi teritorij, ali s modelima 1290 Super Duke R i Super Duke RR kao predloškom, teško je pogriješiti

Ćuvena tvrtka za prerade automobila visokih performansi Brabus, od 1977.godine specijalizirala se za Mercedes modele. Njemačka kompanija ima toliki tržišni udio da je druga po pitanju tuninga Mercedesovih vozila, i to tek nakon Mercedes-AMG-a. Unatoč Brabusovoj prisutnosti u automobilskoj industriji, kompanija se planira proširiti i na motocikle s Brabusom 1300 R.

image
U prijavi zaštitnog znaka podnesenoj Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) u kolovozu 2021., tvrtka je zatražila korištenje naziva Brabus 1300 R za ‘Motocikli; Strukturni dijelovi za motocikle; dijelovi i oprema za kopnena vozila; motorna vozila na dva kotača.’ Nakon ubrzanog roka za prigovore, EUIPO je Brabusu dodijelio naziv 24. studenog 2021.
image
Svoj pohod na motocikle Brabus će započeti s KTM-om 1290 Super Duke R i RR modelima. U standardnoj R izvedbi, Super Dukeov V-twin od 1301 kubika ispumpava 180 KS i 104 Nm okretnog momenta. RR varijanta zadržava istu moćnu snagu i brojke, ali smanjuje težinu s 200 kilograma na 179 kilograma. Baš kao i RR, u potpunosti očekujemo da će komponente od karbonskih vlakana i drugi lagani dijelovi pomoći Brabusu da postigne manju masu praznog vozila.
Osim navedenoga, Brabus također planira prilagoditi dimenzije Super Dukea. Međuosovinski razmak novog modela bit će 5 milimetara kraći od modela 1290, što ukazuje na potencijalnu promjenu oko stupnjeva prijenosa. Širina će biti skraćena za 30 milimetara, nagovještavajući skraćeni upravljač.
KTM-u kompanije koje dodatno razvijaju njihove proizvode nisu nepoznate. Krämer Motorcycles godinama nudi motocikle spremne za utrku temeljene na 690 Dukeu i 890 Dukeu R. Brabus se možda upušta u novi teritorij, ali s modelima 1290 Super Duke R i Super Duke RR kao predloškom, teško je pogriješiti.
Izvor: https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/brabus-se-baca-na-motocikle-tretman-dobiva-ktm-1290-super-duke-i-postaje-brabus-1300-r-15128061
Autoconnect team