G-Power je već predstavio niz kompleta za modificiranje njemačkog grand tourera, no nikada ovako snažne
BMW M8 zauzima vodeće mjesto u bavarskom segmentu grand tourera po pitanju snage i izgleda, no G-Power je G8M Hurricane RR i RS preradama htio reći kako uvijek postoji mjesta za poboljšanja. Njemačka tuning kuća nudi razinu performansi kakva se pronalazi u superautomobilima, a tuning paketi dostupni su za sve stilove karoserije – coupe, kabriolet i gran coupe.
G-Power je već predstavio niz kompleta za modificiranje njemačkog grand tourera, no nikada ovako snažne. Hurricane izvedbe, kao i uvijek, predstavljaju najmoćnije opcije tuning kuće. Naime, tvorničke specifikacije BMW-a M8 Competitiona uključuju 4,4-litreni V8 sa setom turbopunjača koji na cestu šalje 625 KS i 750 Nm okretnog momenta. G-Power je uspio modificirati V8 da proizvodi 900 KS i 1050 Nm okretnog momenta u Hurricane RR izvedbi. Nešto manje snažna izvedba Hurricane RS nudi 840 KS s istim okretnim momentom od 1050 Nm.
image
Oba kompleta uključuju hardverske i softverske promjene, poput nadograđenih turbopunjača s većim usisnim i ispušnim površinama. RR izvedba uključuje i kovane klipove, modificirane spojne šipke, veći paket hlađenja i osnaženi pogonski sklop. Tu je i Deeptone ispušni sustav od nehrđajućeg čelika sa sportskim cijevima, sportskim katalizatorima i promjerom od 110 mm.
Zahvaljujući ovim brojkama, G8M Hurricane RS i RR sposobni su postići brojku od 340 km/h maksimalne brzine, a što se tiče ubrzanja, tuning kuća nije navela nikakve informacije. Pretpostavljamo broj od 3,2 sekunde do 100 km/h.
Vizualno, prerada je završena jarko narančastom nijansom u kombinaciji s detaljima od karbonskih vlakana – stil kojeg koristi svaki G-Powerov model s Hurricane značkom. Tu je i Ventury poklopac motora s integriranim otvorima za zrak te ogromno stražnje krilo od karbonskih vlakana. Kupci RS i RR izvedbe moći će birati između dvije vrste 21-inčnih kovanih naplataka.
image
Unutrašnjost je završena ručno dorađenom kožom i presvlakama od alcantare, dok su za detalje, kao i na vanjštini, korištena karbonska vlakna. Numerirana pločica na središnjoj konzoli odaje ne-tako-običan karakter ovog M8. Cijene nisu objavljene, no s obzirom na to da G5M Hurricane RR košta 115.000 eura (863.000 kuna) bez donatorskog automobila, očekujemo još veću cifru.
https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/g8m-hurricane-rr-je-g-powerova-prerada-bmw-a-m8-od-nevjerojatnih-900-ks-15093086
Autoconnec team