Mercedes-Maybach GLS je od njemačkog tunera dobio temeljitu vizualnu preobrazbu s aerodinamičnim paketom karoserije

Prošlo je već dvije godine otkad je Mercedes predstavio Maybacha GLS. Iako je ‘trokraka zvijezda’ već fokusirana na budućnost, odnosno električna vozila, tuneri poput Brabusa nastavit će se zabavljati prije nego što se prijelaz u potpunosti dogodi. Tuning kuća je nedavno Mercedesov prestižni “tenk” učinila još ekskluzivnijim i nazvala ga Brabus 800.

image

Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic je od njemačkog tunera dobio temeljitu vizualnu preobrazbu s aerodinamičnim kompletom karoserije od karbonskih vlakana. Tu je i novi prednji razdjelnik te otvori za usis zraka, što osim što poboljšava izgled, smanjuje podizanje prednjeg kraja pri velikim brzinama.

Sjajni krom zamijenjen je Shadow Grey nijansom, koji se odlično slaže s crnom vanjštinom. Sa stražnje strane primjećujemo novi središnji difuzor i otvore za ispušne cijevi Brabusovog sportskog ispušnog sustava. Ugrađeni su i Brabusovi Monoblock M Platinum Edition 24-inčni alu-naplatci koji odličnu ispunjavaju ogromne lukove kotača zahvaljujući kalibriranom Airmatic sustavu zračnog ovjesa.

Visina automobila spuštena je za oko 25 milimetara, a u ponudi Brabus ima beskrajan izbor opcija unutrašnjosti, iako Brabus inzistira na unutarnjim oblogama i prekidačima u Shadow Grey nijansi, kako bi se slagali s detaljima na eksterijeru.

image

Pogonski sklop je također poboljšan, pri čemu je novim parom turbopunjača na 4,0-litrenom V8 standardnih 557 KS (410 kW) i 730 Nm okretnog momenta podignuto na okruglih 800 KS i 950 Nm okretnog momenta. To će Brabusu 800 omogućiti hvatanje stotke za samo 4,5 sekunde, što iako nije toliko impresivno za superautomobil, ipak je ako u vidu imamo da je riječ o teškom SUV-u. Maksimalna brzina od 300 km/h elektronički je ograničena.