Ovo je možda i najekstremniji G63 koji smo ikad vidjeli. Brabus ga opisuje “superautomobilom ograničene serije”

Brabusova serija Rocket projekata s razlogom nosi to ime. Bez obzira govorimo li o modelu koji se temelji na modelu Mercedes-AMG GT63 S ili onom koji se temelji na Mercedes-Benzu S650, poznato je da Rocket serija nudi apsurdnu nadogradnju snage i fenomenalna ubrzanja.

image

Posljednji član Rocket serije koji dolazi iz Bottropa temelji se na onome što bismo smatrali najmanje očekivanim modelom Mercedesa-AMG. Pa, ipak…

Prerada s fotografija možda je i najekstremniji G63 koji smo ikad vidjeli. Brabus ga zapravo opisuje “superautomobilom ograničene serije”, iako, očito, nema nikakve veze sa stvarnom definicijom superautomobila.

image

Ipak, tuning tvrtka namjerava izraditi samo 25 vozila Rocket serije, koja se službeno naziva Brabus 900 Rocket Edition. Svaki će stajati  571.270 eura s uključenim PDV-om u Njemačkoj!

Ispod poklopca smješten je obilato prerađeni 4,0-litreni V8 motor povećanog obujma na 4,5 litre. Uz prerađene turbo punjače snaga sada iznosi okruglo 900 KS, a najveći okretni moment 1250 Nm koji je elektronički ograničen na 1050 Nm za zaštitu pogonskog sklopa.

image

U Brabusu kažu da veliko povećanje snage pretvara G63 u “punokrvan sportski automobil”, a čini se da i brojke to podržavaju.

Za sprint s mjesta do 100 kilometara na sat, 900 Rocket Edition treba samo 3,7 sekundi prije nego što postigne najveću brzinu od 280 km/h (elektronsko ograničenje). Iako pogonski sklop očito ima dovoljno snage da ide još brže, Brabus kaže da gume nisu sposobne za više.

image

Nećemo ulaziti u previše detalja o vizualnim nadogradnjama – ima ih dosta, ali možete ih sami provjeriti u velikoj fotogaleriji. Uglavnom, primijenjeno nekoliko vanjskih poboljšanja, uključujući stražnji spojler, nove agresivne odbojnike, masivniji poklopac motora i divovske 24-inčne kotače koji su među najzapaženijima na jednoj G-klasi ikad.

Pažnja prema detaljima čini se nevjerojatnom i u unutrašnjosti s finom crnom kožom za četiri pojedinačna sjedala i ukrasi od karbonskih vlakana za ploču s instrumentima, središnju konzolu i obloge vrata. Uglavnom, raketa!

Izvor: https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/nevjerojatna-kreacija-brabus-900-rocket-edition-100-km-h-iz-stajanja-hvata-za-3-7-sekundi-15081702

Autoconnect team