Riječ je o ‘naked‘ motociklu, posebno dizajniranom za fanatike, koji se vjerojatno temelji na modelu KTM 1290 Super Duke

Jeste li se ikada zapitali što se događa kad tuner automobila i proizvođač motocikala udruže snage? Da, nismo ni mi… Ali Brabus i KTM sada predstavljaju zajednički projekt pod nazivom 1300 R, s kojim Brabus želi ući u ‘svijet premium motocikala‘.

image

Sam Brabus postoji od 1977. godine i dok je kompanija do sada privlačila pozornost razmetljivim sportskim automobilima ili izvedbama SUV-a te je također napravila jedan ili dva zaobilazna puta u pomorsku industriju s ekskluzivnom proizvodnjom jahti, asortiman proizvoda sada se proširuje na dvotočkaša.

Potpuno novi 1300 R je prvi Brabusov motocikl. Ostaje nejasno hoće li uslijediti i drugi modeli. Riječ je o ‘naked‘ motociklu, posebno dizajniranom za fanatike, koji se vjerojatno temelji na 1290 Super Dukeu iz KTM-ovog asortimana. Osnova nije detaljno razotkrivena, no budući da Brabusov motocikl koristi V2 motor sposoban za 180 KS i 140 Nm okretnog momenta, možemo samo pretpostavljati. Opcijska nadogradnja performansi se ne spominje – inače uobičajena značajka kod Brabusovih proizvoda.

image

Dizajn kojeg Brabus opisuje ‘odvažnim‘ bit će dostupan u dvije boje – ‘Magma Red‘ i ‘Signature Black‘. U planu je samo 77 primjeraka svake izvedbe, pri čemu broj 77 simbolizira godinu osnivanja tvrtke. Tu su i novi Monoblock Z kovani naplatci, karoserija od karbonskih vlakana i prilagođeno grijano sjedalo koje je razvio Brabusov tim. ‘Sve te komponente motociklu daju neusporediv sportski karakter‘, kaže proizvođač.

Neke od ostalih funkcija, dijelova i značajki Brabusa 1300 R uključuju: poluaktivni ovjes WP APEX, WP Pro Components tip amortizera upravljača, 5 načina vožnje (ulica, sport, kiša, performanse, staza), kratki hod okretne ručke za gas, CNC-obrađena podesiva poluga kočnice i spojke… Prednarudžbe se primaju od danas, u 15:00 sati putem KTM-ove web stranice. Cijene još nisu objavljene.

 

Izvor: https://www.jutarnji.hr/autoklub/garaza/video-foto-brabus-i-ktm-predstavili-fantasticni-1300-r-s-v2-motorom-od-180-ks-i-140-nm-15158148

Autoconnect team